Această otravă ucide peste 600 000 de oameni în fiecare an. Românii o consumă zilnic

Scris de Gabriel Adam la 16 Dec 2016, ora 14:00

Legătură dintre consumul de zahăr şi bolile de inimă a fost făcută acum mai bine de 60 de ani, însă abia acum a fost complet confirmată.

Aire Schmidt de la Universitatea din California, autorul unui studiu renumit ce făcea conexiunea dintre consumul de zahăr şi bolile inimii, John Judkin şi Dr Ansel Keys sunt doar câteva nume cărora trebuie să le mulţumim pentru atenţionarea referitoare la consumul de zahăr în exces.

Zaharurile naturale se găsesc într-o varietate de surse, cum ar fi laptele şi fructele, dar nu acestea reprezintă o problemă importantă pentru organism. Îngrijorător ar trebui să fie consumul de îndulcitori artificiali şi al alimentelor procesate.

Este recomandată limitarea consumului de zahăr, la numai 6 linguriţe de zahăr sau 100 calorii de zaharuri pentru femei şi 9 linguriţe sau 150 calorii de zaharuri pentru bărbaţi. Citiţi cu atenţie etichetele produselor. Este necesar să cunoaşteţi că glucoză, zaharoză, lactoză, fructoza, maltoză, sirpul de malt, melasa şi dextroză sunt toate denumiri de zaharuri.

O dietă bogată în zahăr poate duce la obezitate şi diabet, ambele crescând riscul de a dezvoltă boli de inima.

De obicei, aportul de zahăr este mare în rândul persoanelor care mănâncă grăsimi săturate şi trans şi au o predispoziţie către boli de inimă.

Limitaţi cantitatea de zahăr din alimentele procesate şi încercaţi să atingeţi aportul zilnic recomandat de zahăr, prin consumul de alimente proaspete şi sănătoase, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale care promovează starea bună de sănătate.

Pentru sănătatea cardiovasculară este necesar să se acorde o atenţie mai mare alimentelor care fac parte din dietă dumneavoastră. Nu este întodeauna posibil să se consume alimente proaspăt preparate, dar alegeţi măcar alimentele care conţin mai puţin zahăr.

Pentru o inima sănătoasă consumaţi produse alimentare bogate în acizi graşi omega-3. Nu uitaţi că multe dintre mirodeniile, ingredientele sau preparatele pe care le folosit pentru gătit, conţin deja sare (brânză, sosul de roşii, sosul de soia, etc.). Că sursă preferată de energie pentru creier, organismul are nevoie de glucide (de exemplu: amidon, fibre şi zaharuri) pentru a funcţiona corect, conform realitatea.net.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP