Acuzată de fraudarea fondurilor europene

Scris de Gabriel Adam la 8 Nov 2016, ora 08:00

Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a M.L.M.A pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de acte ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Conform anchetatorilor, în perioada 2009 – 2011, aceasta a depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe acte în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafaţă de 8,52 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în realitate.

Oamenii legii au adăugat că, drept urmare a acestor demersuri, femeia a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat, în valoare totală de 13.158 de lei, din care 7.314 lei provin din Fondul European de Garantare în Agricultură și 5.843 de lei – din bugetul național.

APIA s-a constituit parte civilă în cauza penală cu suma de 31.538,95 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce îi aparține femeii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP