Ai avut probleme cu votul în STRĂINĂTATE? Trebuie neapărat să afli asta!

Scris de Calin Tenche la 16 May 2016, ora 12:07

Senatorul Titus Corlăţean are probleme cu DNA legate de perioada când a fost ministru al Afacerilor Externe! Şi asta, pentru modul în care s-a derulat atunci votul în străinătate!

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Titus Corlăţean, în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Cei de la DNA susţin că, în contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean Titus, a organizat discreționar secțiile unde s-a derulat votul în străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru Victor Ponta, candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte, respectiv limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate.

Prin urmare, limitarea accesului la secțiile de votare în străinătate a avut drept consecință creșterea procentajului total de voturi favorabile obținute de același candidat, în condițiile în care comportamentul electoral al cetățenilor români din străinătate, în mare parte, era defavorabil candidatului respectiv, spun procurorii.

Dreptul de vot cetățenilor români care locuiesc în străinătate a fost vătămat. Vătămarea s-a realizat atât prin împiedicarea exercitării acestui drept, cât și prin îngreunarea foarte serioasă a exercitării acestui drept, care a determinat pe mulți dintre titularii dreptului la vot să renunțe la exercitarea acestuia.

Prin aceeași conduită, ministrul de externe a cauzat și o vătămare a intereselor legitime ale Ministerului Afacerilor Externe, interese care constau în buna funcționare a misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României în străinătate și în îndeplinirea de către acestea, în condiții optime, a atribuțiilor legale privind apărarea, în străinătate, a drepturilor cetățenilor români”, transmite DNA.

Sintetic, această îndeplinire defectuoasă a atribuțiile de serviciu s-a concretizat îndeosebi în:
nesocotirea unora dintre propunerile misiunilor diplomatice de organizare a unor secții de votare în localități în care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de către un număr superior de persoane
organizarea, fără vreo documentare ori justificare, de secții de votare în localități care nu au fost propuse de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP