Ai iPhone, iPad sau MacBook? Ai putea fi victima unei campanii de SPIONAJ!

Scris de Gabriel Adam la 17 Feb 2017, ora 15:00

Dacă folosiţi un smartphone cu iOS sau un calculator cu sistemul de operare OS X, sunteţi expuși furtului de date, parole și informații stocate pe dispozitive, prin intermediul unei amenințări dezvoltate în mod special pentru terminale Apple, operată de către dezvoltatorii APT28.

Aceştia au lansat Xagent, una dintre cele mai ample campanii de spionaj cibernetic din toate timpurile, relatează GadgetReport.ro.

Experţii de la Bitdefender afirmă că Xagent este cea mai agresivă amenințare avansată persistentă (APT) care spionează terminale Apple identificată vreodată – cu acces în mod direct la OSX (sisteme desktop PC iMac și laptopuri Apple MacBook Air sau Pro) și indirect la iOS (telefoane iPhone și tablete iPad), accesând copiile datelor de pe telefon stocate pe computer odată ce dispozitivele sunt sincronizate.

Dezvoltatorii amenințării Xagent nu se adresează maselor de utilizatori, ci vizează victime specifice, cu scopul clar de a sustrage date și de a monitoriza activitatea unor persoane cheie, cu acces la informații de importanță strategică.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP