Ce spune “virginul de 120 de ani”: “Lipsa de sex m-a adus la această vârstă!”

Scris de Gabriel Adam la 6 Jan 2017, ora 13:00

Un călugăr “virgin în vârstă de 120 de ani” susţine că este cel mai bătrân om din lume în viaţă şi pune longevitatea sa pe seama celibatului.

Swami Sivananda a fost născut pe data de 8 august 1896, potrivit datelor din paşaportul său. Este vorba despre acelaşi an în care Regina Victoria a ajuns pe tronul Marii Britanii după decesul bunicului ei, Regele George al III-lea.

Arătând mult mai tânăr de 120 de ani, Swami a formulat recent o cerere pentru a verifica afirmaţiile sale şi pentru a-l trece drept cel mai bătrân om în viaţă.

Swami susţine că este cel mai în vârstă om, după ce împăratul Japoniei, Jiroemon Kimura, a murit în iunie 2013, 116 ani şi 54 de zile. Sivananda, care s-a bnăscut într-o familie extrem de săracă, locuieşte în oraşul Kolkata, din India, dar a mai trăit şi în localitatea Varanasi.

În ciuda vârstei pe care pretinde că o are, el locuieşte singur, fără ajutoare sau asistenţă medicală, făcând yoga timp de patru ore în fiecare zi. El mai spune că a este atât de longeviv datorită faptului că nu consumă carne, nu mănâncă foarte condimentat şi nu a întreţinut relaţii sexuale.

„Disciplina este cel mai important lucru în viaţă. Putem cuceri orice redută cu disciplină în ceea ce priveşte obiceiurile alimentare, exerciţiile fizice şi dorinţele sexuale. Cel mai mare câştig al vieţii mele a fost să am control asupra nevoilor şi dorinţelor mele. Am trăit atât de mult, deoarece lucrurile materiale nu mă încântă deloc. Deoarece m-am născut în sărăcie, nu am avut cereri mari de la viaţă. Acum, oamenii sunt nefericiţi, nesănătoşi şi au devenit necinstiţi, fapt care mă întristează profund”, a declarat acesta.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP