Cele trei semne ale morții: ce simt oamenii înainte de sfârșit

Scris de Gabriel Adam la 28 Oct 2016, ora 09:00

Oamenii de știință au încercat să afle, prin numeroase cercetări, care sunt stările prin care trec oamenii cu puțin timp înainte de sfârșit.

Cu toate că multe simptome rămân un mister, cercetătorii spun că experiența poate fi înțelească prin anumite reacții chimice care se petrec în creier.

American Chemical Society a realizat un filmuleț prin care explică ce se întâmplă în mintea și în trupul oamenilor atunci când sunt urmăriți de un criminal înarmat.

Frica

Rolul fricii este să ne facă să fim gata să reacționăm rapid sau să fugim. Este o modalitate de a alerta mintea și trupul că se află în pericol și, totodată, un proces chimic care ajută corpul să încerce să se mențină în siguranță.

Strigătele

Dacă am fi urmăriți de un criminal înarmat, am începe să țipăm. Această reacție își are originile în altă parte a creierului față de cea responsabilă cu vorbitul și are o altă funcție. Strigătul vine aproape din instinct, iar când este auzit, provoacă un răspuns similar – încurajează alte persoane să se teamă și să reacționeze rapid, apărându-se.

Durerea

Când o persoană este rănită, câțiva neuroni speciali trimit mesaje creierului. Acestea sunt colectate de talamus, care încearcă să ”determine” creierul facă orice pentru a preveni o nouă rănire, potrivit independent.co.uk.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP