China, avertisment pentru Coreea de Nord: „Nu ne provocați!”

Scris de Gabriel Adam la 14 Feb 2017, ora 11:00

China transmite un avertisment ferm Coreei de Nord cu privire la racheta balistică lansată recent în direcția Coreei de Sud și Japoniei. Cu toate acestea, comunitatea internațională a considerat acest avertisment drept întârziat, deoarece el a venit la mai mult de 24 de ore de la lansarea rachetei nucleare.

Racheta lansată de Coreea de Nord este de tip Pukguksong-2, o armă despre care nu s-a menționat până acum că ar exista în arsenalul nord-coreean, conform declarațiilor din presa nord-coreeană. Este vorba despre o rachetă balistică ce parcurge o distanță medie între 3.000 și 5.000 de kilometri.

Ministrul de externe chinez a menționat într-un comunicat că „(…) în astfel de circumstanțe, părțile implicate nu ar trebui să recurgă la provocări, sau acțiuni care ar putea escalada spre tensiuni în peninsulă.”

De asemenea, și ministrul de externe rus a declarat că acest act este „o încălcare a înțelegerilor ONU” și o „sfidare nepăsătoare”.

Testarea a fost anunțată de către un oficial american care a declarat că racheta a parcurs 500 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei (Marea de Est) și că a fost lansată din provincia Pyongan.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP