Compania Yahoo, investigată: uite de ce!

Scris de Gabriel Adam la 25 Jan 2017, ora 07:00

Autorităţile din Statele Unite investighează Yahoo Inc, pentru a afla dacă cele două atacuri cibernetice asupra companiei trebuiau raportate investitorilor mai devreme, potrivit surselor Wall Street Journal, citate de agenţia de presă Reuters.

Yahoo susţinea, în noiembrie 2016, că firma cooperează cu agenţiile federale, cu cele de stat şi cele străine, inclusiv cu membri din SEC (The U.S. Securities and Exchange Commission – SEC, organism de supraveghere a bursei), care căută informaţii şi documente despre incidentul de securitate.

Yahoo a fost deseori întrebat când a aflat exact de atacul cibernetic din 2014, pe care l-a anunţat în septembrie şi care a expus datele a jumătate de milion de utilizatori.

În decembrie, compania a dezvăluit că a descoperit un alt atac cibernetic, susţinând că datele a peste un milion de utilizatori au fost compromise în august 2013.

Regulile de securitate în industrie impun firmelor să dezvăluie breşele din sistemul de securitate către investitori.

Mai mult, în septembrie, senatorul Mark Warner a cerut SEC să investigheze dacă Yahoo şi directorii executivi şi-au îndeplinit obligaţia de a informa investitorii şi publicul despre atacul cibernetic din 2014.

Dezvăluirile Yahoo despre breşele din sistemul de securitate au venit după ce firma a fost de acord să vândă afacerea principală către Verizon Communications Inc, în iulie.

Yahoo are o înţelegere pentru vânzarea afacerilor de bază, incluzând zona de reclame digitale, activele media şi serviciul email, către Verizon, pentru 4,83 miliarde de dolari. Tranzacţia ar putea fi anulată sau condiţiile contractului ar putea fi modificate, după ce Yahoo a dezvăluit cele două atacuri cibernetice.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP