Concurs de Procese Simulate pe tema Drepturile Omului

Scris de Diana Băcăian la 5 Apr 2016, ora 14:54

ELSA Timişoara (The European Law Students’ Association) a fost gazda unui eveniment inedit în domeniul juridic, și anume, un concurs de procese simulate prin intermediul căruia, studenții de la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara au avut ocazia de a juca rolul de avocați, reușind să pună în practică cunoștințele acumulate în cadrul drepturilor omului, aceasta fiind tema concursului.

Evenimentul a avut loc în data de 31 martie, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, iar organizatorii s-au bucurat de un număr de 60 de studenți care au privit cu multă atenție și admirație, echipele care au îndrăznit să se înscrie la concurs.

Bineînțeles, pentru un veritabil concurs de procese simulate, a fost nevoie și de un complet de judecată, mai precis, de un juriu, care a fost format din conf. univ. dr. Raluca Bercea, asist. dr. Sorina Doroga şi Oana Ştefănescu, participantă ea însăşi, cu rezultate remarcabile, la concursuri internaţionale de pledoarii.

În ceea ce privește speța pe care au avut-o de disecat cele patru echipe de studenți, aceasta a fost inspirată din expoziția „Our Body: Universul Interior”, deschisă la Muzeul Banatului – Bastionul Theresia din Timișoara și vizitată deja, în alte țări, de peste 50 de milioane de persoane. Expoziția este, însă, controversată, în măsura în care s-a susţinut că folosește corpuri și organe umane reale, motiv pentru care, în unele țări, a fost interzisă.

Așadar, acest eveniment, specific asociației ELSA Timișoara, reușește să devină din ce în ce mai calitativ, aducând în scenă echipe din ce în ce mai pregătite, jurați din ce în ce mai profesioniști, spețe care mai de care mai de interes și o locație nouă, Parchetul Militar, care ajută să inspire și mai mult atmosfera de proces.

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP