DECIZIE importantă a MAI, anunţată ASTĂZI, legată de actele de identitate!

Scris de Ora de Timis 3 la 24 Apr 2016, ora 17:39

Ministerul Afacerilor Interne – MAI a anunţat, astăzi, că a luat măsuri în perspectiva alegerilor locale, mai exact pentru a facilita eliberarea actelor de identitate.

În acest sens, după cum au precizat reprezentanţii MAI inclusiv pe Facebook, persoanele care din motive medicale sunt în imposibilitatea de a se deplasa pot solicita lucrătorilor serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor să vină la domiciliul lor pentru derularea procedurii necesare obținerii cărții de identitate. Sunt disponibile stații mobile care permit echipelor SPCEP (serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor) colectarea datelor personale ale solicitantului și fotografierea acestuia la domiciliu.

Pentru a beneficia de această facilitate, persoana care este în imposibilitatea de a se deplasa sau aparținătorii acesteia trebuie să trimită o cerere motivată către structurile de Evidența Populației, precizează MAI.

Totodată, s-a anunţat că în ziua alegerilor locale, cărțile de identitate vor fi eliberate în regim de urgență, în interval de câteva ore de la momentul la care a fost depusă cererea.

În contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru buna desfășurare a alegerilor locale, serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor de la nivelul întregii țări au emis, în primele trei luni ale acestui an, peste o jumătate de milion de documente de identitate. Numai în prima jumătate a lunii aprilie au fost emise, în toată ţara, aproape 100.000 de cărți de identitate, cu peste 7.000 mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei de la MAI susţin că, astfel, a scăzut numărul persoanelor care nu dețin acte de identitate valabile.

Citeşte şi: Verifică-ţi ACUM cartea de identitate! Ce anunţă autorităţile: te poţi alege cu o AMENDĂ

300x250 Stejarelul

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP