DNA: inspector șef la Serviciul de Control în Sănătatea Publică, prins în flagrant luând mită

Scris de Calin Tenche la 23 Jun 2016, ora 10:56

Procurori din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 iunie 2016, a inculpatului Şerban Vlaicu, la data faptei delegat în funcția de inspector șef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Șerban a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 400 euro și mai multe produse alimentare (produse din carne, pește), iar la data de 22 iunie 2016 a primit 1.800 lei, pentru ca în schimb să renunțe la aplicarea vreunei sancțiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denunțătorului.

Totodată, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri că îi va oferi pe viitor protecție în ceea ce privește activitatea de inspecție desfășurată de organele de control din cadrul DSP Timiș, precizează DNA.

Procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, la data de 22 iunie 2016, asupra inculpatului fiind găsită suma de 1.800 lei.

La data de 23 iunie 2016, inculpatul urmează să fie prezentat la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP