ELSA Timișoara organizează evenimentul "Perspective Juridice"

Scris de Diana Băcăian la 9 May 2016, ora 11:13

ELSA Timișoara (The European Law School Association’), prin intermediul departamentului STEP (Student Trainee Exchange Programme), organizează evenimentul numit „Perspective Juridice”, eveniment menit să le lumineze orizonturile studenților de la Facultatea de Drept, în ceea ce privește numeroasele domenii sau specializări în care pot profesa, odată cu obținerea diplomei de licență. De-a lungul anilor, printre invitații din cadrul acestui eveniment s-au aflat judecători, procurori, consuli onorifici, simpli juriști, iar nu în ultimul rând, avocați, de la cei care activează în stil clasic, până la cei care pledează în domenii mai puțin cunoscute, și anume, în dreptul sportiv, de exemplu.

Tema din acest an a evenimentului este una clasică, descrierea a trei profesii de bază din domeniul juridic: avocat, judecător și procuror. În acest fel, studenții vor putea observa, mult mai ușor, diferențele între cele trei dintre cele mai dorite profesii din domeniul juridic și poate chiar, în cazul studenților nehotărâți, prezența lor la eveniment îi va putea convinge care este drumul pe care și-l doresc să îl urmeze după terminarea studiilor.

Evenimentul îi va avea ca invitați pe judecător Stoicescu Adriana, ocupând și funcția de Președinte al Tribunalului Timiș, procurorul general adjunct din cadrul Parchetului Militar, Radu Ilina, precum și avocat doctor Sorina Doroga. Acest eveniment se adresează tuturor studenților, scopul fiind acela ca participanții să înțeleagă ce presupun aceste profesii, de la persoane avizate, care le practică zi de zi. De asemenea, participanții vor avea ocazia să-și lămurească curiozitățile prin întrebările pe care le vor putea adresa celor 3 invitați.
Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul 3 din cadrul Facultății de Drept din Timișoara, marți, în data de 10 mai, de la ora 12:00.

ELSA Timișoara are printre obiectivele sale și acordarea unor numeroase ocazii studenților de a face practică în cadrul tuturor instituțiilor juridice, acoperind toate profesiile juridice pe care aceștia pot să le urmeze după terminarea facultății. De asemenea, printre obiectivele ELSA se numără şi oferirea altor perspective asupra domeniului juridic studenţilor, punându-le în față diverse personalități ale lumii juridice care au reușit cu ajutorul acestei facultății să urmeze și alte profesii decât cele obișnuite, cunoscute de toată lumea, de a instrui studenții, atât prin organizarea diferitelor training-uri pe teme cât mai diverse și originale, cât și a numeroaselor conferințe, de unde pot prelua o multitudine de informații de la persoanele cele mai avizate în domeniul respectiv.

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP