Este OFICIAL! Traian Băsescu este urmărit penal pentru SPĂLARE DE BANI

Scris de Calin Tenche la 6 May 2016, ora 14:43

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, vineri, că fostul preşedinte al României Traian Băsescu are calitatea de suspect într-un dosar cu conotaţii imobiliare.

Fostul şef al statului este în vizorul procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, care „au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal anterior şi art. 5 din noul Cod penal”.

Procurorii susţin că infracţiunea ar fi fost săvârşită în perioada octombrie 2000 – mai 2005, prin încheierea succesivă a mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile.

„Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Parchetul instanţei supreme.

Citeşte şi: Antena 3 e aici? Traian Băsescu încă o caută. Vrea să-i taie publicitatea!

300x250 Stejarelul

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP