Germania, alarmată de o potenţială implicare a Rusiei în alegeri

Scris de Gabriel Adam la 17 Nov 2016, ora 15:00

Autorităţile de la Berlin sunt extrem de preocupate de riscul unei potenţiale implicări a Moscovei în alegerile legislative din Germania, ce sunt programate să aibă loc anul viitor, a declarat Hans-Georg Maassen, şeful agenţiei germane de spionaj intern BfV, potrivit Reuters.

Oficialul german a citat cazul unei tinere de origine rusă din Berlin despre care mass-media din Rusia a relatat că a fost răpită şi violată de imigranţi, informaţii care au fost ulterior infirmate de autorităţile germane.

„Acest lucru s-a putea întâmpla din nou anul viitor şi suntem îngrijoraţi,” a declarat Maassen în cadrul unui interviu pentru Reuters.

„Avem impresia că este parte a unei ameninţări hibride care are drept scop influenţarea opiniei publice şi procesul de luare a deciziilor,” a adăugat Maassen.

Oficialul german a mai precizat că este important să fie demascate astfel de campanii. „Atunci când oamenii realizează că informaţiile pe care le primesc nu sunt reale (…) atunci minciunile toxice îşi pierd eficienţa.”

Oficialii din cadrul serviciilor secrete americane au avertizat înainte de alegerile pentru preşedinţia SUA asupra unei campanii care ar fi avut drept scop să submineze credibilitatea procesului electoral, suspectând că Moscova s-ar afla în spatele acestor acţiuni. Oficialii ruşi au negat orice implicare.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP