Germania ar putea introduce un sistem pe bază de puncte pentru selectarea extracomunitarilor

Scris de Gabriel Adam la 8 Nov 2016, ora 09:00

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), partenerul de guvernare al formaţiunii cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), va anunţa un plan bazat pe un sistem de puncte în scopul gestionării imigraţiei din afara Uniunii Europene.

Thomas Oppermann, liderul grupului social-democrat din Bundestag, afirmă că obiectivul este aprobarea, înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie 2017, a unei noi legislaţii pentru reglementarea imigraţiei din afara Uniunii Europene.

„Elementul esenţial va fi un sistem pe bază de puncte după modelul canadian”, a declarat Thomas Oppermann pentru revista Bild. Scopul este atragerea de imigranţi calificaţi în Germania fără modificarea reglementărilor în materie de azil. „Problema refugiaţilor este separată. Refugiaţii fug de război şi de persecuţii. Dreptul la azil există şi va fi menţinut. Dar mulţi imigranţi nu caută adăpost, ci locuri de muncă şi o viaţă mai bună”, a explicat politicianul german.

Într-o iniţiativă separată, Ministerul german de Interne propune interceptarea ambarcaţiunilor cu imigranţi în Marea Mediterană şi returnarea extracomunitarilor direct în Africa, planul urmând să fie discutat la nivelul Uniunii Europene, informează site-ul publicaţiei Die Welt.
În cursul anului 2015, în Germania au ajuns 1,2 milioane de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa, situaţie care a generat temeri privind riscuri de securitate.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP