Grindeanu l-a asigurat şi pe preşedintele CE că va continua lupta anticorupţie

Scris de Gabriel Adam la 18 Feb 2017, ora 08:00

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul român reafirmând angajamentul guvernului de a continua lupta împotriva corupţiei şi exprimând disponibilitatea de a lucra cu instituţiile europene.

Potrivit unui comunicat de presă, în timpul întrevederii au fost abordate principelele teme de actualitate de pe agenda europeană, alături de priorităţile noului guvern de la Bucureşti.

”Premierul României a prezentat priorităţile guvernului, cu accent pe măsurile economice de stimultare a creşterii economice şi ocupării, extrem de importante în actualul context european şi de interes direct pentru cetăţeni. De asemenea, şeful executivului a reafirmat angajamentul guvernului de a continua lupta împotriva corupţiei, sens în care şi-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu instituţiile europene”, se precizează în comunicat.

”În ceea ce priveşte temele europene, implicarea şi consolidarea rolului României în UE sunt priorităţi pentru guvernul de la Bucureşti. Unitatea UE şi sprijinul pentru aprofundarea integrării europene sunt esenţiale, dacă ne uitam la provocările actuale, interne şi externe, cu care se confruntă UE. Orice initiative care ar duce spre divizare trebuie combătute cu fermitate, a subliniat premierul Sorin Grindeanu, potrivit comunicatului.

Discuţiile dintre premierul Sorin Grindeanu şi liderii europeni vin în contextul scandalului creat ca urmare a adoptării OUG 13 de către Executiv.

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis la începutul lunii o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui, Frans Timmermans, în care susţine că una dintre priorităţile Guvernului este lupta anticorupţie.

”În încheiere, doresc să vă asigur de deschiderea mea de a continua dialogul cu dumneavoastră, inclusiv la Bruxelles, şi reiterez angajamentul ferm al tuturor instituţiilor şi factorilor decizionali din România privind continuarea luptei împotriva corupţiei. În aceste eforturi contăm pe sprijinul şi susţinerea Comisiei Europene, dar şi pe o evaluare echilibrată şi corectă din partea acesteia, care să ţină cont de cadrul constituţional naţional şi de substanţa concretă a prevederilor legislative, nu doar de reacţiile din spaţiul public şi mediatic”, le-a transmis atunci Grindeanu oficialilor UE.

După adoptarea OUG 13, Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au avertizat Guvernul României să nu submineze lupta împotriva corupţiei.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP