"Îmbracă un pom pentru nevoiași" - o acțiune care i-a sensibilizat pe arădeni

Scris de Ora de Stiri la 14 Jul 2016, ora 13:56

Arădenii au fost invitaţi să doneze haine pentru copiii şi adulţii nevoiaşi prin intermediul unei metode care a devenit populară mai ales în străinătate. Astfel, în câteva ore, în pomii din Arad au apărut sacose cu pulovere pentru copii şi pentru cei mari, pantaloni, tricouri, etc. Campania a purtat denumirea „Îmbraca un pom pentru nevoiaşi” şi s-a bucurat de mult succes.

În ultimii ani, în străinătate a devenit celebră metodă de a dona haine şi obiecte pentru cei nevoiaşi prin intermediul unor sacose agăţate în copaci. Oamenii străzii şi cei nevoiaşi îşi lua astfel lucrurile din copaci, de cele mai multe ori necunoscând persoană care a donat. Ideea este inspirată din tradiţia pomului de Crăciun şi s-a bucurat de mult succes mai ales în străinătate. Ideea a fost împrumutată şi la noi şi romanii au fost foarte receptivi. În câteva ore, arădenii au donat pantaloni, tricouri pentru cei mici şi pentru adulţi, hanorace, pulovere pentru copii, etc.

Evenimentul a fost coordonat de educatoarele Grădiniţei Bambi din Arad, la iniţiativa doamnei dir. prof. Istrate Corina şi susţinută de Primăria Municipiului Arad, Ghidul Arădean şi Televiziunea West Tv Regional, notează ghidularadean.ro. Campania s-a încheiat pe 8 iulie şi s-a bucurat de mult succes. Arădenii au donat zeci de obiecte de îmbrăcăminte – tricouri, pantaloni, pulovere pentru copii şi adulţi, pantaloni scurţi, etc – şi incaltamninte. “Felicitări pentru ceea ce faceţi”, le-a transmis un tătic voluntarilor, părinţilor şi educatoarelor prezenţi la acţiune, citat de ghidularadean.ro.

Nu este însă singurul eveniment de acest gen desfăşurat în România. La mijlocul lunii ianuarie 2016, în mai multe oraşe din România au fost organizate campanii „Îmbraca un copac cu haine pentru nevoiaşi„, în care s-au strâns sute de sacose cu haine de iarnă şi obiecte de incaltamnite – mănuşi, pulovere pentru copii, pantaloni, geci, fulare, ghete de iarnă, bocanci. Evenimentul de atunci a fost o reacţie la o acţiune similară desfăşurată de bulgari, care la rândul lor au împrumutat-o de la americani: „Pentru că la bulgari s-a putut, pentru că în Reşita s-a putut, pentru că în Timişoara s-a putut, pentru că în Sibiu s-a putut… pentru că se poate şi în #Bucureşti”, a fost anunţul postat atunci pe contul de Facebook al evenimentului.

„Îmbraca un pom pentru nevoiaşi” are toate şansele să devină un obicei în viaţa românilor şi este de aşteptat ca astfel de acţiuni să se mai desfăşoare. Cel mai probabil în iarna, înainte de sărbători, când românii vor putea îmbrăca din nou un copac cu hăinuţe, pulovere pentru copii, haine pentru adulţi şi încălţăminte pentru cei cu care soarta nu a fost foarte îngăduitoare.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP