Începe un nou Război Rece? Rusia…

Scris de Gabriel Adam la 18 Feb 2017, ora 14:00

Aleksandr Grușko, reprezentantul Rusiei la NATO, a declarat ieri că Moscova va lua „toate măsurile necesare” pentru a-și proteja interesele naționale în Marea Neagră, avertizând că alianța riscă să intre într-un nou Război Rece cu cheltuielile sale semnificative și întărirea militară în regiune.

Afirmația lui Aleksandr Grușko vine ca răspuns la întărirea prezenței NATO în regiune, acesta comentând la sediul NATO rezultatele reuniunii de două zile a miniștrilor apărării din țările membre ale Organizației la Bruxelles.

Acesta a precizat că Rusia își va consolida grupul de forțe la frontiera sudică și în Crimeea, după ce secretarul general, Jens Stoltenberg, a anunțat pașii noi pe care alianța le va lua pentru a contracara așa-numitele „agresiunii ruse.”

„NATO continuă să-și întărească în mod constant flancul estic. Această reuniune a fost marcată de noi decizii în ceea ce privește segmentul de sud-est”, a spus diplomatul rus, după ce NATO a anunțat joi o consolidare a prezenței sale navale în Marea Neagră, în cadrul strategiei sale de descurajare ca reacție la atitudinea considerată amenințătoare a Rusiei după declanșarea conflictului ucrainean în 2014.

„Toate aceste decizii vor face obiectul unei analize atente. Am luat deja măsuri suplimentare pentru consolidarea trupelor noastre în sud și este în curs de desfășurare completarea cu echipamente a forțelor noastre aflate în Crimeea. Desigur, vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca interesele de securitate ale Rusiei în această regiune să fie asigurate în mod corespunzător”, a subliniat ambasadorul rus.

Secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, a declarat într-o conferință de presă că miniștrii Apărării din statele membre NATO au decis în a doua zi a reuniunii lor, să sporească prezența navală în Marea Neagră prin crearea unei unității speciale pentru intensificarea antrenamentelor și exercițiilor.

De altfel, președintele rus Vladimir Putin a declarat că NATO încearcă în mod constant să atragă Rusia într-o confruntare, precizând că membrii alianței continuă să se amestece în probleme domestice ale țării sale.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP