Lia Olguţa Vasilescu: “Dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor”

Scris de Gabriel Adam la 6 Jan 2017, ora 11:00

Lia Olguţa Vasilescu a depus ieri jurământul de învestire în funcţia de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale şi tot ieri şi-a scris demisia din funcţia de primar al Craiovei.

Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, a ajuns, joi dimineaţa, la sediul ministerului pentru preluarea mandatului de la Dragoş Pîslaru, aceasta declarând că prioritatea zero este bugetul şi că trebuie să dea ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor. „Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Trebuie să dăm drumul la şapte ordonanţe. Sper să termin foarte repede cu formalităţile şi pe urmă intru în pâine. Prioritatea zero e bugetul, trebuie să dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor. Sunt şapte ordonanţe de urgenţă, vă va anunţa cineva de la partid. O să vedeţi că o să respectăm programul de guvernare şi nu o să fie niciun dezastru”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Dragoş Pîslaru a ajuns la câteva minute după Lia Olguţa Vasilescu, având un buchet de flori. „Trandafiri albi pentru că mi se pare că sunt şi un simbol al păcii, al colaborării profesionale. O deschidere, practic, pentru a avea o relaţie nomală într-o ţară în care ne respectăm unii pe ceilalţi. Mai departe evident că voi urmări atent ca politicile care au fost începute să fie continuate. Şi în final interesul să fie ca românii să o ducă mai bine. (…) Este investitura unui nou ministru al Muncii. Este şi ministrul meu. Este absolut firesc să îi urez succes doamnei ministru Lia Olguţa Vasilescu. Cred că este un minister puternic şi pe care va avea posibilitatea să îl ducă mai departe pentru agenda socială şi de muncă în România. I-am luat nişte flori ca semn al colaborării. Mi se pare că trebuie să existe o continuiitate pe proiectele care poate au fost bune, şi eu zic că au fost bune, în mandatul anterior. (..) Există un capitol care se referă la probleme deosebite. De obicei nu se scrie nimic. De data asta, eu am un raft întreg. Legea salarizării a fost publicată pe site-ul Ministerului Muncii, e în consultare şi urmează ca actualul Guvern să îşi aleagă lucrurile bune, să completeze şi să vină cu o lege a salarizării, aşa cum a promis”, a declarat Dragoş Pîslaru.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP