Nu-ți mai culca bebeluşul în patul tău! Motivul? Nu te-ai gândit la asta

Scris de Gabriel Adam la 13 Nov 2016, ora 13:00

Nimic nu este mai plăcut, mai dătător de energie pentru un părinte decât să-şi culce bebeluşul lângă inimă, în patul din dormitor!

Dar v-aţi gândit vreodată că s-ar putea să nu-i facă bine copilului? Şi nu este vorba doar despre faptul că în timpul somnului, s-ar putea să-l striviţi! Ci de faptul că transferul de energie se petrece în ambele sensuri.

Iar, dacă nu trăiţi într-un clopot de sticlă, adică pe o insulă tropicală, unde nu aveţi nesiguranţa zilei de mâine şi rutina care vă umple de nervi, poate ar fi bine să renunţaţi la obiceiul de a-l culca pe micuţ în patul dumneavoastră.

În primul rând, ca argument psihologic, creierul bebeluşului se formatează, capătă obişnuinţe, şi este foarte util pentru dezvoltarea personalităţii sale să devină independent. Nu vă gândiţi că este prea mic şi că tot ce îi trebuie este dragoste maternă! Cu exccepţia orelor sale de somn, puteţi să-l alintaţi întreaga zi!

Pe urmă, gândiţi-vă la un aspect: toate problemele, nedumeririle, incertitudinile, stările de agitaţie încarcă psihicul unui adult atât de tare încât are nevoie să descarce toată energia negativă. Şi o face, fireşte, în timpul somnului. De aceea există sintagma „somn odihnitor”!

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP