O pensionară şi-a născut propria nepoată: cum a fost posibil

Scris de Gabriel Adam la 11 Jan 2017, ora 12:00

O femeie de 67 de ani a devenit cea mai în vârstă mamă-surogat din lume, aducând pe lume propria nepoată, în Centrul de Reproducere Umană Genesis Atena, pentru fiica de 43 de ani care avea o suferinţă ce nu i-ar fi permis să ducă o sarcină până la termen, anunţă filiala din România a clinicii elene.

Femeia de 67 de ani, Anastassia Ontou, din Grecia, a reuşit să ducă sarcina până la şapte luni şi jumătate, când a născut prin cezariană o fetiţă perfect sănătoasă.

“Mă simt mai mult bunică, nu mă simt mamă. Fata mea a avut inima frântă atunci când a constatat că nu poate purta ea o sarcină”, a declarat Anastassia, precizând însă că decizia ei a fost uşor de luat.

Constantina, fiica de 43 de ani a Anastassiei, a precizat că inţial a crezut că mama ei este nebună, conform news.ro. “Nu am mai plâns aşa de ani de zile, atunci când am aflat ce vrea să facă mama”, a spus Constantina. Femeia a încercat timp de şapte ani să facă un copil, însă din pricina unei suferinţe medicale grave, uterul ei a fost îndepărtat, nemaiputând purta o sarcină.

Doctorul Konstantinos Pantos, coordonatorul Centrului de Reproducere Umană Genesis Atena, unul dintre renumiţii specialişti în infertilitate, s-a ocupat atât de procedura de reproducere asistată, cât şi de supravegherea sarcinii.

Medicul Pantos a recunoscut că a avut reţineri atunci când a fost vorba despre această sarcină, dar că ea a reprezentat şi o adevarată provocare medicală.

„Având în vedere vârsta mamei purtătoare, a fost pentru prima oară când a fost necesar un acord al judecătorilor. Conform recordurilor mondiale, este cea mai în vârstă mamă surogat care a dus la final o sarcină”, a precizat dr. Konstantinos Pantos, potrivit sursei citate.

Doctorul grec Pantos a fost şi autorul altor premiere medicale. Astfel, în 2004, într-o clinică din Grecia, medicul Pantos a contribuit la naşterea primului copil perfect sănătos dintr-o familie purtătoare a sindromului Leber (o boală genetică ce duce la orbire) şi care mai avea doi copii orbi.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP