Patronii firmelor de “păcănele”, suspectaţi de spălare de bani

Scris de Gabriel Adam la 10 Nov 2016, ora 05:30

Ieri, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sub supravegherea procurorului de caz, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au făcut 313 percheziţii, în 29 de judeţe și în municipiul București.

Activitățile s-au desfășurat la sediile şi punctele de lucru a 16 firme şi la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Oamenii legii au precizat că, începând cu anul 2013, suspecţii ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc.

Astfel, veniturile obţinute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise în mai multe localități din 29 de județe din țară ar fi fost diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice.

„Ulterior, sumelor neînregistrate în evidenţele contabile le-ar fi fost atribuită o proveniență aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca împrumut asociat pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc. Polițiștii au pus în aplicare 24 de mandate de aducere, fiind vizate persoane cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani”, au precizat anchetatorii.

La activităţi au participat şi poliţişti ai Direcţiei de Investigații Criminale din cadrul IGPR, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ai inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea, precum şi jandarmi.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP