Peste 80.000 de țigarete, ridicate în urma a 7 percheziții efectuate în Timișoara

Scris de Ora de Justitie la 9 Apr 2016, ora 15:21

Peste 80.000 de țigarete au fost ridicate de polițiștii Secției 3 Timișoara, în urma a 7 percheziții efectuate, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pe raza municipiului, la persoane bănuite de contrabandă. Totodată, au fost ridicate 100 de cutii  având  forma cartușelor de țigări, folosite de bănuiți la înșelăciuni.

7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

În baza autorizațiilor emise de Judecătoria Timișoara, polițiștii Secției 3 Timișoara au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza municipiului, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete.

La activități  au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, tehnicieni criminaliști și jandarmi.

Acțiunea a vizat documentarea și probarea activității infracționale a 13 persoane cu vârste între 18 și 45 de ani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 – aprilie 2016, bănuiții ar fi procurat țigarete de contrabandă din Serbia și le-ar fi comercializat ilegal în piețele de pe raza municipiului Timișoara, prejudiciind, astfel, bugetul consolidat al statului. Pe parcursul investigațiilor, polițiștii au constatat 43 de infracțiuni de contrabandă.

Tot astăzi, polițiștii au efectuat controale și într-o piață de pe raza municipiului, principalul mediu în care s-ar fi derulat activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 81.200 de țigarete de contrabandă,  alte produse accizabile (cafea, alcool), articole pirotehnice, arme albe, înscrisuri și 2250 de euro susceptibili a proveni din activități ilegale.

Totodată, polițiștii au depistat 100 de cutii care au forma cartușelor de țigări,  conținând polistiren și piroane pentru greutate, folosite de bănuiți pentru a induce în eroare cumpărătorii, profitul fiind, astfel, mult mai mare.

15 persoane au fost depistate și conduse pentru audieri la sediul Secției 3 Poliție, 7 dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP