Praf de stele, festivalul de teatru ce aduce zâmbete copiilor, în desfășurare la Timișoara

Scris de Ora de Stiri la 14 Oct 2016, ora 14:13

Sfârșitul de săptămână va sta, la Timișoara, sub zodia teatrului. Asta deoarece timp de trei zile, între 14 și 16 octombrie, sute de copii din toată țara și din Ungaria vor participa la  cea de-a treia ediție a festivalului de teatru Praf de stele, adresat copiilor cu cerințe educative speciale.

Inițiat de Cluburile Rotary din mai multe orașe și organizat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și cu Centrul Şcolar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” din Timișoara, festivalul va fi găzduit de Casa de Cultură a Studenților din Timișoara.

Echipele de mici artiști care s-au înscris la acest festival teatral au avut posibilitatea să pregătească momente artistice la libera lor alegere, având la dispoziție, însă trei secțiuni: elevi (actorii sunt elevi), cadre didactice (actorii sunt cadre didactice), mixt (actorii sunt elevi și cadre didactice). După cum era de așteptat, au fost pregătite numeroase piese de teatru, spectatorii putând alege între „Ridichea uriașă”, „Fetița cu chibrituri”, „O poveste încâlcită”, „Vorbind cu mine”, „Chiulangiul”, „Fata moșului și fata babei”, „Pinocchio și pomul cu monede”, „Domnișoara poimâine și joaca de-a timpul”, „Îngerașii”, „Domnul Goe” și multe alte reprezentații. Între piesele de teatru, vor fi intercalate recitaluri vocale și de pian, acestea făcând festivalul și mai atractiv.

Dacă primele două zile ale festivalului Praf de stele sunt rezervate momentelor artistice pregătite de copiii din comunitate, duminica va fi o zi mai deosebită. Asta pentru că va începe, la ora 15.00, cu un moment artistic („Minunile toamnei”) pregătit de Rotakids Timișoara, va continua cu festivitatea de premiere și se va termina cu spectacolul „Albă ca Zăpada”, ce va fi susținut pe scena Teatrului Național Timișoara.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP