Prima zi de lucru a miniştrilor noului Guvern

Scris de Gabriel Adam la 5 Jan 2017, ora 11:15

Lia Olguţa Vasilescu, noul ministru al Muncii, a ajuns azi la sediul ministerului pentru preluarea mandatului de la Dragoş Pîslaru, aceasta declarând că prioritatea zero este bugetul şi că trebuie să dea ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor.

„Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Trebuie să dăm drumul la şapte ordonanţe. Sper să termin foarte repede cu formalităţile şi pe urmă intru în pâine. Prioritatea zero e bugetul, trebuie să dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor. Sunt şapte ordonanţe de urgenţă, vă va anunţa cineva de la partid. O să vedeţi că o să respectăm programul de guvernare şi nu o să fie niciun dezastru”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, Vasile Dîncu, fostul ministru al Dezvoltării în guvernul Cioloş, a făcut o scurtă declaraţie la predarea mandatului, afirmând că lasă un bilanţ pozitiv la minister: „Am reuşit să ne facem programul de guvernare aşa cum ne-am propus. Am reuşit Codul Administrativ care este foarte important şi este gata, mai avem strategia locuirii, Codul urbanismului. Avem un bilanţ care este pozitiv. Mă bucur că am păstrat această echipa şi totul merge mai departe.”

Mai mult, Dîncu a apreciat faptul că Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării Regionale, va cotinua proiectele sale: „Am auzit-o pe doamna ministru că a spus încă de la audiere faptul ca va continua proiectele.Am început anul acesta cu termen de a se termina în martie Codul urbanismului. Cred în continuare că avem o echipă extraordinară la Ministerul Dezvoltării si Administraţiei Publice.” Nu în ultimul rând, Dîncu a apreciat ca pozitivă comasarea ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu cel al Fondurilor Europene.

În plus, fostul premier Dacian Cioloş a ajuns, la rândul său, la Palatul Victoria, unde are o întâlnire cu actualul prim-ministru, Sorin Grindeanu, care priveşte predarea-primirea de mandat. Actualul prim-ministru, Sorin Grindeanu, a ajuns la Guvern la ora 10.00. Printre temele de discuţie dintre Cioloş şi Grindeanu se află şi bugetul de stat pentru 2017.

Astfel, miniştrii cabinetului Grindeanu şi-au preluat oficial azi atribuţiile, predarea-primirea ştafetelor petrecându-se dimineaţa fără ceremonie. Noii miniştri spun că au agende clare, alţii preferă să fie rezervaţi acordându-şi prima zi la lucru acomodării.

Florin Iordache, noul ministru al Justiţiei, a declarat azi, la preluarea mandatului de la Raluca Prună, că întărirea statului de drept şi creşterea încrederii cetăţeanului în actul de justiţie sunt prioritare. Iordache declara miercuri că o lege a amnistiei şi graţierii este de bun augur.

Pe de altă parte, Viorel Ştefan, noul ministru al Finaţelor Publice a ajuns la ministerul de resort. Acesta spunea ca are multa treabă pentru ca trebuie să facă bugetul pe anul acesta. „Mergem repede la treabă, avem multă treabă”, a spus noul ministru al Finanţelor precizând că este pregătit pentru predarea-primirea mandatului.

Totodată, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a spus la intrarea în ministerul de Interne că va discuta cu Dragoş Tudorache: „O să intru cu domnul ministru, o sa stau puţin de vorbă.” De asemenea, la ora 14:00, Ministrul Carmen Dan a convocat primul comandament de iarnă la Ministerul de Interne.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP