Profeția CATASTROFALĂ a lui Arsenie Boca: "Va începe războiul!"

Scris de Gabriel Adam la 20 Mar 2017, ora 10:00

Părintele Arsenie Boca a fost o țintă pentru sistemul comunist. Chiar dacă era urmărit, filat și hărțuit de oamenii Securității, ”Sfântul Ardeaelului” reușea cu greu să-și țină slujbele.

În luna decembrie a anului 1948, Arsenie Boca avea să facă o profeție care a lăsat lumea mască. Fiecare cuvânt a fost notat cu atenție pe hârtie de către turnătorii Securității.

”Țăranii din comuna Deal, județul Alba, care merg la mănăstirea Sâmbăta, din județul Făgăraș, povestesc că părintele Arsenie, starețul mănăstirii, după ce a fost eliberat din deținerea de la Siguranța Brașov, a ținut o predică oamenilor, în care, printre altele, a spus că: ”În curând va începe un nou război și rușii care au făcut atâta rău în țara noastră vor primi răsplata la ei acasă””, se arată în Arhivele Securității, într-un document datat la 16 decembrie 1948.

Documentele cu informații despre Arsenie Boca din Arhivele Securității au fost cuprinse, în trei volume, în seria ”Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității”, creată de Florian Bichir, Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP