Schimbare plătită cu vieţi! Uite cum sunt obligaţi constructorii să semnalizeze de acum lucrările de pe drumuri

Scris de Codruta Holotescu la 13 May 2016, ora 19:55

A fost nevoie să moară oameni pentru a schimba legile în România. După ce agentul principal Bogdan Gigina, cel care însoţea coloana oficială a fostului vicepremier Gabriel Oprea, a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată şi a murit, s-au gândit şi parlamentarii să modifice normele.

Iar cazul agentului din coloana oficială este numai un exemplu. Pe drumurile din România, şanturile şi gropile făcute în asfalt şi lăsate nesemnalizate de constructori au făcut multe alte victime şi au fost cauza a zeci de accidente rutiere.

Ca să nu mai fie un pericol, de acum înainte, pe timp de noapte, constructorii trebuie să semnalizeze şantierele de pe drumurile publice cu lumini intermitente de culoare galbenă.

Regulile au fost cuprinse în articolului 33 privind Semnalizarea Rutieră din Codul Rutier, care a fost modificat de Parlamentari, iar de vineri noile măsuri au intrat în vigoare.

„Semnalizarea lucrărilor care se execută pe drumurile publice este obligatorie. Aceasta este însoţită, pe timpul nopţii, de lămpi cu lumină galbenă intermitentă sau în cascadă şi se efectuează de către executantul lucrărilor, cu acordul Poliţiei Rutiere, astfel încât să asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, conform reglementărilor în vigoare”, este noua formă a articolului 33, arată News.ro.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP