Schimbare uriaşă: ce îi aşteaptă pe asistenţii medicali din România

Scris de Gabriel Adam la 11 Oct 2016, ora 16:00

În această perioadă se strâng semnături pentru modificarea Legii educaţiei, care să permită asistenţilor medicali cu studii medii echivalarea primilor ani de facultate.

În prezent, asistenţii medicali devin licenţiaţi în specializarea asistenţă medicală după 4 ani de cursuri în cadrul Facultăţii de medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa din Iaşi.

„Până acum s-au strâns 1703 semnături pentru modificarea articolului 174 din Legea educaţiei, care să permită universităţilor o anumită autonomie şi anumite discipline de la şcoală postliceală să fie transferate la universitate. Adică, asistenţii medicali să-şi poată completă studiile superioare într-un an şi opt luni, aşa cum este şi în Polonia, faţă de 4 ani cât este acum. Dacă anumite discipline din primii ani de facultate corespund cu cele din şcoală postliceală sanitară, atunci vor putea trece în anul doi-trei. Deocamdată asta este propunerea noastră. Am mai avut astfel de discuţii în trecut, cu rectorul de la Universitatea de Medicină. În prezent, nu este reglementat cadrul legal”, a declarat Iulian Cozianu, preşedintele Sindicatului Sanitas Iaşi, conform realitatea.net. În sistemul sanitar din Iaşi, de exemplu, 10 la sută dintre asistenţii medicali au studii superioare.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP