Schimbarea propusă de ministrul Sănătăţii: urmează sancţiuni!

Scris de Gabriel Adam la 11 Mar 2017, ora 13:00

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a declarat că va schimba ordinul pentru achiziţionarea medicamentelor pe procedură de nevoi speciale şi vrea sancţionarea celor care nu raportează lipsa anumitor stocuri de medicamente, mergând până la ridicarea autorizaţiilor.

„Începând cu data de întâi (martie – n.r.) funcţionează mecanismul de raportare a stocurilor, prin STS, la care foarte mulţi (producători – n.r.) care încă nu au aderat, dar am să îi oblig pentru că vreau să aplic sancţiuni pentru cei care nu raportează mergând până la ridicarea autorizaţiilor. Pe piaţă, sunt medicamente contrafăcute şi din zona asta de medicamente decontate ajung medicamente în zona de export paralel şi asta este foarte grav pentru că medicamentele sunt plătite de două ori. Am avut o discuţie cu STS-ul şi cu ANM-ul şi vom monitoriza medicamentul din momentul în care intră în ţară, până la farmacie, până la pacient”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii va schimba ordinul pentru achiziţionarea medicamentelor pe procedură de nevoi speciale pentru a asigura, spune el, continuitatea medicamentului pe piaţa de la noi din ţară.

„Ceea ce pot să spun şi să promit pacienţilor este faptul că Ministerul Sănătăţii va aduce toate medicamentele care sunt semnalate de către comisiile de specialitate ca fiind necesare a fi aduse pe procedură specială, indiferent ce eforturi, indiferent ce demersuri vor fi necesare pentru aceste lucruri. Nu pot să vă spun un termen datorită faptului că nu ştiu ce bombă găsesc în spatele legislaţiei. Medicamentele le voi aduce pe procedură de nevoi speciale, însă procedura de nevoi speciale va fi setatată în aşa fel încât să existe continuitate. Deci, nu vreau să aduc medicamente ca să rezolv o probelemă de imagine astăzi. Vreau să asigur continuitatea şi acesta este motivul pentru care echipa de la ANM şi cea de la Unifarm au luat legătura cu firmele producătoare româneşti care, culmea, produc aceste medicamente pentru export, însă nu şi le-au înregistrat în ţară din cauza unor probleme tehnic sau din cauza preţului”, a explicat Florian Bodog.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP