Tăriceanu, atac la adresa lui Iohannis: Nu îşi înţelege rolul constituţional!

Scris de Gabriel Adam la 9 Mar 2017, ora 16:00

Călin Popescu Tăriceanu scrie, într-un mesaj pe Facebook, că spera ca preşedintele Klaus Iohannis să îi spună procurorului general să o lase „mai încet” cu utilizarea ca armă politică a instituţiei, dar că prin discursul său a arătat că nu îşi înţelege rolul şi că este gata să gireze abuzuri.

„Mă aşteptam ca preşedintele să îşi exercite rolul constituţional şi să atragă atenţia procurorului general, Ministerului Public, cu privire la abuzurile procurorilor. Preşedintele, chiar şi după ce Curtea Constituţională a constatat o încălcare a separaţiei puterilor în stat, a avut un discurs în acelaşi stil cu care ne-a obişnuit, unul laudativ la adresa procuraturii, fără a scoate o vorbă despre abuzurile şi încălcările legii fundamentale. Prin astfel de mesaje, preşedintele arată că nu îşi înţelege rolul său constituţional şi că este gata să gireze abuzuri ale instituţiilor de forţă, pentru câştiguri politice de moment”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

„Prin prezenţa sa, dar şi prin discursul abordat, preşedintele nu a făcut altceva decât legitimeze discursul pe care procurorul general l-a avut în ultima perioadă, unul de încurajare a acţiunilor DNA despre care s-a dovedit că au reprezentat o încălcare gravă a Constituţiei. Speram ca preşedintele să îi spună procurorului general să o lase „mai încet” – pentru a folosi cuvintele lui Klaus Iohannis – cu utilizarea ca armă politică a instituţiei pe care o conduce, şi să solicite ca procurorii să acţioneze în deplin respect pentru lege, Constituţie şi drepturile cetăţenilor”, mai spune Tăriceanu.

Al doilea om în stat susţine că un astfel de pasaj în discursul preşedintelui ar fi fost un semnal important, „având în vedere că în România, în ultima perioadă, încălcarea drepturilor omului a devenit o problemă poate la fel de gravă precum corupţia”.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP