Uite ce se întâmplă dacă foloseşti des reţele sociale!

Scris de Gabriel Adam la 3 Nov 2016, ora 07:30

Comunicarea prin intermediul reţelelor sociale lungeşte viaţa utilizatorilor, sunt convinşi cercetătorii americani de la Universitatea California din San Diego.

Aceştia au efectuat o monitorizare a vieţii a peste 12 milioane de utilizatori cu vârsta cuprinsă între 25 şi 70 de ani. Rezultatele monitorizării au arătat că activitatea socială intensă şi menţinerea relaţiilor cu prietenii prin intermediul reţelelor de socializare influenţează pozitiv viaţa oamenilor, scrie Rador.

„Comunicarea online este benefică pentru sănătate, mai ales dacă aceasta nu se realizează în detrimentul comunicării offline. Doar cazurile extreme, în care oamenii îşi trăiesc toată viaţa în online şi nu comunică cu lumea exterioară s-au dovedit a avea legătură cu reducerea duratei vieţii” – a explicat cercetătorul William Hobbs.

Toate datele despre utilizatori au fost colectate în şase luni de zile. La final a reieşit că folosirea moderată a resurselor de Internet a dus la reducerea riscului de deces prematur cu 12%. Interesant este faptul că cea care a comandat această monitorizare este chiar reţeaua de socializare Facebook.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP