Un mare actor şi-a anunţat RETRAGEREA!

Scris de Gabriel Adam la 13 Nov 2016, ora 12:00

Actorul american Robert Redford a declarat într-un interviu publicat în blogul Walker Art Center din Minneapolis că îşi va încheia cariera de actor după ce va termina filmările la „Our Souls at Night” şi „The Old Man and the Gun”, pentru a se concentra pe cariera sa de regizor, potrivit AP.

Într-un interviu online alături de nepotul său, Dylan Redford, actorul în vârstă de 80 de ani a declarat că a obosit să joace: „Sunt o persoană nerăbdătoare aşa că îmi este greu să stau şi să tragem duble după duble, după duble”, a declarat acesta.

Redford remarcă în interviul publicat în blogul Walker Art Center din Minneapolis că are două proiecte actoriceşti în derulare: „Our Souls at Night”, cu Jane Fonda, pe care îl numeşte „o poveste de dragoste pentru oameni în vârstă care primesc o a doua şansă în viaţă”, şi „The Old Man and the Gun,” cu Casey Affleck şi Sissy Spacek.

„După ce le închei, am de gând să spun, ‘OK, asta înseamnă un ‘la revedere’ carierei mele de actor’, iar după mă voi centra numai pe regie”, a mai spus Redford.

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor ’60 – ’70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din „Butch Cassidy şi Sundance Kid”, film în care a jucat alături de Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele „Cacealmaua/ The Sting”, ” (1973), „Marele Gatsby/ The Great Gatsby” (1974), „Three Days of the Condor/ Cele trei zile ale condorului” (1975), „All the President’s Men/ Toţi oamenii preşedintelui” (1976), „Out of Africa/ Departe de Africa” (1985).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul „Oameni obişnuiţi/ Ordinary People” i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, care are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare. Acelaşi institut organizează anual un festival omonim dedicat cinematografiei independente, în statul american Utah.

Robert Redford a câştigat un premiu Oscar pentru regia filmului din 1981 „Ordinary People,” şi un Oscar onorific în 2002.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP