Veste excelentă pentru funcţionarii publici

Scris de Gabriel Adam la 15 Mar 2017, ora 11:00

Statutul funcţionarilor publici va intra în procedurile parlamentare, a declarat preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, precizând că după aprobare aceştia vor putea beneficia de un „fond de premiere”, care să-i stimuleze pe cei care „într-adevăr muncesc mai mult”.

„Este vorba despre flexibilizarea funcţiei publice, de clarificarea raporturilor dintre funcţionari şi şefii instituţiilor – că sunt primari, miniştrii sau şefi de instituţii publice-, posibilitatea ca funcţionarii publici să beneficieze de un fond de premiere, care să fie la dispoziţia ordonatorilor de credite, pentru a-i putea stimula pe cei care într-adevăr muncesc mai mult, muncesc mai bine şi doresc să se implice mai mult. De asemenea, stabilitate în funcţie şi de asemenea o clarificare mult mai serioasă a obligaţiilor care le revin funcţionarilor publici. (…) Proiectul de lege privind Statutul funcţionarului public (…) intră în procedurile parlamentare”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Dragnea a mai spus că ar trebui să existe o legislaţie clară, iar aleşii să nu mai fie anchetaţi pentru „oportunitate”.

„Orice ales direct sau indirect – aleşi locali sau aleşi parlamentari, miniştrii care sunt aleşi prin votul Parlamentului – trebuie să aibă o legislaţie clară, şi în lumina Constituţiei, şi în lumina deciziilor CCR, şi în lumina bunului simţ. Orice personaj, orice om care are o astfel de poziţie trebuie să fie anchetat pentru legalitate, nu pentru oportunitate. Pentru că oamenii de aceea îşi aleg reprezentanţii: pentru a duce la îndeplinire nişte promisiuni, nişte angajamente din campanie, prin votul cetăţenilor. Este foarte simplu”, a spus preşedintele Camerei.

Dragnea a fost întrebat dacă ar putea apărea probleme privind o superimunitate a miniştrilor.

„Poate apărea orice. Hârtia suportă orice şi ecranul suportă orice. Dar nu cred că undeva în lume se mai întâmplă asta, ca cineva să meargă să îl întrebe pe un ministru sau pe un primar de ce ai făcut drumul acela şi nu acela. Atât timp cât legea este respectată, cât nu a făcut nicio infracţiune, cât nu a încălcat vreo prevedere şi Codul penal sau din altă lege”, a conchis preşedintele Camerei.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP