Veste proastă pentru şoferi: anunţul făcut de Poliţia Rutieră

Scris de Gabriel Adam la 13 Mar 2017, ora 16:00

Veste foarte proastă pentru şoferi. Poliţia Rutieră a anunţat în urmă cu scurt timp că a reţinut peste 1.000 de permise de conducere în ultimele zile.

Astfel, au fost constatate peste 300 de infracţiuni şi au fost depistaţi 189 de şoferi conducând după ce au băut alcool sau sub influenţa substanţelor psihoactive, fiind reţinute peste 1.000 de permise de conducere, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„Poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice din ţară, pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice ori a drogurilor. În cadrul activităţilor au fost aplicate 13.189 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 12.813 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulaţia vehiculelor pe drumurile publice.Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 1.038 permise de conducere, dintre care 501 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 423 certificate de înmatriculare. Totodată, în cadrul acţiunii, au fost constatate 322 de infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 187 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa alcoolului sau pentru refuzul prelevării de mostre biologice şi 2 pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influenţa substanţelor psihoactive.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP