Vestea despre Coreea de Nord care sperie întreaga planetă

Scris de Gabriel Adam la 20 Jan 2017, ora 14:00

Coreea de Nord ar putea pregăti testarea unei rachete balistice intercontinentale, a anunţat joi presa sud-coreeană, citând surse din cadrul Armatei, scrie Reuters online.

Agenţiile sud-coreene de informaţii au anunţat, miercuri, că au reperat recent că bucăţi de rachetă sunt transportate şi că acestea ar putea fi jumătatea inferioară a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), generând temeri că o testare ar fi iminentă, scrie ziarul Chosun Ilbo, citând surse militare neidentificate.

„Era diferită de o rachetă Musudan obişnuită în ceea ce priveşte lungimea şi forma”, spunea sursa pentru Chosun Ilbo.

„Este de asemenea posibil ca ei să efectueze exerciţii pe teren fără a avea planuri de lansare sau să aibă opţiunea de lansare dacă se decid”, a spus Joshua Pollack, editor la jurnalul The Nonproliferation Review.

Liderul nord-coreean Kim-Jong-un a anunţat, în mesajul televizat de Anul Nou, că ţara sa este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale, o astfel de rachetă având capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

„Suntem în fazele finale în ceea ce priveşte testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat atunci Kim.

Phenianul este „o putere militară a Estului care nu poate fi atinsă nici de cel mai puternic inamic”, a adăugat acesta.

În ultimul an, regimul totalitar nord-coreean a efectuat două teste nucleare şi a lansat numeroase rachete balistice în scopul dezvoltării unei sistem balistic capabil să lovească teritoriul continental al Statelor Unite.

Mai multe articole

300x250 Stejarelul
IULIUS MALL 1
RADIO TIMISOARA
FASHION FRIDAYS

PRIETENII NOŞTRII

Petre Nicoara HP